Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredileri başvurularının yanı sıra, aralarındaki farklar da trend olmuş durumda. Türkiye'nin dört bir yanında binlerce öğrenci, burs ve öğrenim farkları nelerdir sorularına dair aramalar yapıyor. İşte, söz konusu duruma ilişkin detaylar...

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuruları ile ilgili gözlerin çevrildiği Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Söz konusu duruma dair resmi açıklama gelir gelmez haberimizde yer alacak.

KYK BURS-KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredileri kadar, başvurularının nasıl ve nereden yapılacağı da gündemde. Söz konusu başvurular, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu nedenle öğrencilerin öncelikle olarak PTT'den bir e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

2 (6)-5

KYK BURS ve KREDİSİ ARASINDAKİ FARKLAR?

Yüksek öğrenim gören öğrencilere maddi destek sağlayan iki farklı programdır. Her iki programın da kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. Hangi programı seçeceğiniz, maddi durumunuza, gelecekteki planlarınıza ve risk alma toleransınıza bağlıdır. Karar vermeden önce her iki programın da koşullarını dikkatlice incelemeniz ve karşılaştırmanız önemlidir. KYK burs ve öğrenim kredisi arasındaki temel farklar şunlardır:

12 Eylül Perşembe İstanbul elektrik kesintileri sorgulama! BEDAŞ ve AYEDAŞ kesintisi sorgulama sayfası! 12 Eylül Perşembe İstanbul elektrik kesintileri sorgulama! BEDAŞ ve AYEDAŞ kesintisi sorgulama sayfası!
  1. Burs, karşılıksız olarak verilen paradır ve öğrencilik süresince geri ödenmez. Öğrenim kredisi ise mezun olduktan sonra geri ödenmesi gereken borç paradır.
  2. Burs almak için çeşitli şartlar (disiplin ve not şartı) sağlanması gerekirken, kredi için böyle bir şart yoktur.
  3. Kredi ödemesi, ilk sigorta başlangıcında veya öğrencilikten 2 yıl sonra başlar. Öğrenciler, ödeme süresini uzatabilir veya taksitlendirme yapabilir.
  4. Burs kesilebilme sebepleri arasında başarısız olma, öğretim kurumundan ayrılma veya çıkarılma, sağlık sebebiyle devam etmeme gibi durumlar varken; kredi kesilebilme sebepleri arasında öğretim kurumundan ayrılma veya çıkarılma, vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma sayılabilir.
  5. Burs almak için başvuru yapılırken sosyal, ekonomik ve eğitim durumu ile ilgili sorular sorulur ve yanıtlar kamu kurumlarından alınan bilgiler ile KYK tarafından karşılaştırılır. Kredi için böyle bir değerlendirme yapılmaz.