4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde farkındalık mesajları
Belediyeler ve STK'lar, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri çerçevesinde anlamlı açıklamalarda bulundu. 'Hayvanlara karşı uygulanan şiddet ve kötü muamelenin son bulduğu bir dünya umuduyla' ifadeleri öne çıktı. Bu etkinlikler, hayvan haklarına dair farkındalığı artırmayı amaçlayarak çeşitli etkinliklerle desteklendi.
Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.
Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden çocuklar merkezdeki can dostlar ile unutulmaz bir gün geçirdi.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni veteriner hekimler ve barınak görevlileri gözetiminde gezen çocuk meclisi üyeleri, merkezdeki kedi ve köpeklerin bakım ve tedavileri konusunda da bilgi aldı. Yanlarında getirdikleri mamalar ile barınaktaki can dostları elleriyle besleyen çocuk meclisi üyeleri, özellikle yavru kedi ve köpeklere büyük ilgi gösterdi.
ÇOCUKLARIN DUYGUSAL VE SOSYAL GELİŞİMİNDE ÖNEMLİ ROL OYNUYOR
Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri, çocukların duygusal ve sosyal gelişiminde önemli rol oynayan hayvan sevgisinin küçük yaşlardan itibaren aşılanması gerektiğini belirterek, çocukların çıkar gözetmeden bir hayvanla sevgi bağı oluşturması ve sorumluluk almalarının önemine de değindi.
Hepsiburada, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde herkesi Patili Dostlara Destek kampanyasına katılmaya ve dayanışmayı büyütmeye davet ettiğini duyurdu.
Kurtaran Ev Derneği'nin çip ve karne sponsoru Hepsiburada, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde herkesi Patili Dostlara Destek kampanyasına katılmaya ve dayanışmayı büyütmeye davet ediyor. Müşterilerinin ve iş ortaklarının da desteğiyle toplanan binlerce kilo mamayı ve onlarca destek malzemesini Kurtaran Ev Derneği'nin yaşam alanlarındaki hayvanlara ulaştıran Hepsiburada, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor.
Yapılan açıklamaya göre; Patili Dostlara Destek kampanyasından indirimli özel fiyatlarla verilen siparişler, herhangi bir teslimat adresi seçmeye gerek kalmadan doğrudan Kurtaran Ev Derneği'ne ulaştırılıyor. Hepsiburada, alışverişlerden herhangi bir gelir elde etmezken HepsiJET siparişleri ücretsiz teslim ediyor. Derneğin ihtiyaçlarına göre ürünlerin sürekli güncellendiği kampanya sayesinde desteklerin sürdürülebilir kılınması amaçlanıyor.
HEPSİBURADA ÇALIŞANLARI OFİSE PATİLİ DOSTLARIYLA GELDİ
Hepsiburada, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde geleneği devam ettirdi ve çalışanların köpeklerini de ofise davet etti. Hepsiburada ofisi gün boyu pek çok eğlenceli görüntüye sahne olurken sürpriz hediyeler patili dostları sevindirdi.
KURTARAN EV'İN DESTEK KARTLARI DA HEPSİBURADA'DA
Platformun sivil toplum kuruluşlarını e-ticarete kazandırmak ve daha fazla kişiye erişimlerini sağlamak için tasarladığı HepsiYürekten programı kapsamında Kurtaran Ev Derneği de mağaza açtı. Mağazadan, destek kartı adı verilen kartpostallardan satın alan hayvanseverler derneğe destek sağlıyor. Destek kartlarından elde edilen gelir, yine derneğin ana amaçları doğrultusunda kurtarılan hayvanların yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarda kullanılıyor.
DENİZLİ'DE HAYVANLARA KARŞI İŞLENEN SUÇLAR CEZASIZ KALMIYOR
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Hayvanlara karşı işlenen suçların önlenmesi ve suçluların cezalandırılması için gerekli tüm adımların atıldığını belirten Çınar, “2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre hayvanlar mal olarak değil can olarak değerlendirilmektedir. Bu Kanun ile hayvanlara karşı işlenen suçlarda idari para cezası uygulanmakta iken, 2021 yılında cezaların bir bölümü idari cezalar kapsamından çıkarılarak suç olarak değerlendirilmiştir. İl ve İlçe Müdürlüklerimiz güvenlik kuvvetleri ile birlikte hareket ederek hayvanlara karşı işlenen suçların aydınlatılması için çalışma yürütmektedir. Bulaşıcı hastalıklarını önlemek için aşılama çalışmaları yapılmaktadır. Kedi ve köpeklere mikroçip uygulaması ile büyük ve küçükbaş hayvanlara küpe takılarak, kayıt altına alınması sağlanmıştır. Dünyamız insanlardan başka tüm evcil ve yabani hayvanlarla, bitkilerle beraber yaşadığımız diğer canlılara da zarar vermediğimiz bir yer olmalıdır. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününün dostlarımızın yaşama haklarının korunması, sağlıklı ve refah içinde yaşamalarına vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.
BAŞKAN ATAÇ HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ MESAJI YAYINLADI
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Hayvanlara karşı uygulanan şiddet ve kötü muamelenin son bulduğu bir dünya umuduyla, Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü kutluyorum” dedi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü mesajında, hayvanların da insanlar gibi yaşam hakkına sahip olduğuna dikkat çekti. Başkan Ataç, hayvan haklarının kanunlar ile korunması ve bu kanunların sağlıklı bir şekilde uygulanması gerektiğine vurgu yaparak, “Hayvan haklarına yönelik kimi eksiklikler, önemli hak ihlallerinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Oysa çoğu zaman aynı çevreyi paylaştığımız hayvanlar da insanlar gibi yaşam hakkına sahiptir.
Hayvan Hakları Bildirgesi'nde ortaya koyulan değerlere sahip çıkarak, bunları işler hale getirmek için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve eğitsel çalışmalara daha fazla önem vermemiz gerekiyor. Hayvan Hakları Bildirgesi'nde de işaret edildiği gibi toplum içinde ve onunla iç içe yaşayan bütün hayvanlar uyumlu bir biçimde, türüne özgü yaşam koşulları ve özgürlük içinde yaşama ve üreme hakkına sahiptir. Tepebaşı'nda, Doğal Yaşam Merkezimiz tarafından sürdürülen çalışmalar ve iş birlikleri sayesinde her yıl binlerce sokak hayvanını tedavi etmekle kalmıyor, yine binlercesini sahiplendiriyor, çocuklarımızın hayvan hakları bilinci kazanması için çeşitli geziler ve eğitim programları düzenliyoruz. Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’mizde, 2009 yılından bugüne 13 bin 412 sokak hayvanını sahiplendirildi, 23 bin 94 hayvan kısırlaştırıldı ve 37 bin 466 hayvanı tedavi ederek tüm belediyelere örnek olmayı başardık. Hayvanlara karşı uygulanan şiddet ve kötü muamelenin son bulduğu bir dünya umuduyla, Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü kutluyorum” sözlerini kullandı.
MURATPAŞA’DAN PATİLİ DOSTLARA FARKINDALIK ŞENLİĞİ
Muratpaşa Belediyesi, 4-5 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde belediyenin bakımevi ve rehabilitasyon merkezinde sıcak bir yuvaya kavuşmayı bekleyen hayvanlar için “Sev, Koru, Sahiplen” şenliği düzenliyor.
Yalım Park’ta düzenlenecek etkinlik 4 Ekim günü saat 16.00’da Street Band’ın bando gösterisiyle başlayacak. Akdeniz Hayvanseverler Derneği Başkanı Berrin Özkan’ın ‘Sahiplendirme Hikayeleri’ni paylaşacağı etkinlik akşam Berna Tutkun, Nucosmıc ve Ege Kabalak’ın yer aldığı Trio Müzik Performans ve DJ İbrahim Cengiz’in sahne almasının ardından sona erecek.
5 Ekim saat 12.00’de DJ Gökhan Çalışkan’ın müzik performansıyla başlayacak ikinci günde Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı (YÖRSİAD) Avukat Alper Oral, “Hayvan Hakları ve Yeni Yasa” başlıklı konuşmasıyla kent sakinlerini bilgilendirecek. 14.00’te “Hayvanların Çocuk Psikolojisine Olumlu Etkisi” başlıklı konuşmasıyla Psikolog Melisa Oral, “Köpeklerle Doğru İletişim” isimli konuşmasıyla ise Pozitif Köpek Eğitmenleri Derneği (POKED) Eğitim Kurulu Üyesi Eğitmen Kadir Durmuş programda yer alacak. Ayrıca Gizem Başbuğa çocuklarla masal eğitimi gerçekleştirecek. Aslandj ve DJ Selçuk Güçlü’nün sahne almasının ardından ise etkinlik sona erecek.
İNEGÖL'DE SOKAK HAYVANLARI İÇİN YENİ ADIM
İnegöl Belediyesi 2019 yılında hizmete giren Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkeziyle bölgenin en kapsamlı tesislerinden birine sahip. Can dostlarına en uygun şartları ve ortamı sunmak adına çalışmalarını sürdüren kurum, bugüne kadar binlerce sokak hayvanına şifa oldu. Modern tesisiyle dikkat çeken merkezde, yeni sokak hayvanları yasasıyla beraber yeni adımlar da atılıyor. Bu kapsamda İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban basın mensuplarıyla birlikte merkezi gezip hem mevcut durumu kamuoyuna sundu hem de yapılması planlanan yeni alanları duyurdu.
"HER CANLIYA DEĞER VERİYORUZ"
Aynı zamanda 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'ne dikkat çeken Başkan Alper Taban, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi'nin 2019 yılında hizmete girdiğini hatırlatarak, "Sokak hayvanlarıyla ilgili yasada yapılan değişikliklerden sonra zaman zaman hem vatandaşlarımızdan hem basın aracılığıyla kamuoyundan bizlere gelen sorular vardı. Burası 2019 yılında açtığımız bir merkez. 4 Ekim tarihi de bilindiği üzere Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanıyor. Bu vesileyle de bir arada olmuş olduk. Çalışma arkadaşlarımızın burada ciddi emek ve gayretleri var. Bölgemizin en iyi merkezlerinden birindeyiz. Burada arkadaşlarımızın çabası tamamen sahada sahipsiz, bakımsız kalmış, hasta can dostlarımızın tedavilerini ve bakımlarını yapmak. Onların rehabilitasyonlarını gerçekleştirmek" dedi.
HEM VATANDAŞLARIN HEM KURUMLARIN SORUMLULUKLARI VAR
Merkez hakkında da bilgiler veren ve yeni yasanın hem vatandaşlara hem kurumlara ilave sorumluluklar getirdiğini kaydeden Başkan Taban, "Burası 250 köpeğin ve 100 kedinin bakılabildiği, tedavi edildiği, yeni sistemde de can dostlarımızın bakılıp konaklatılabildiği bir merkez. Bilindiği üzere yasaya göre daha önce sahadan aldığımız tüm canlıları kısırlaştırıp tedavi edip tekrar sahaya bırakıyorduk. Şimdi sokak hayvanlarını alıp tedavi ettikten sonra ya sahiplendiriyoruz ya da merkezimizde tutmaya devam ediyoruz. Dolayısıyla burada vatandaşlarımıza da sorumluluk yükleyen bir yasa değişikliği oldu. Bir hayvanı sahipleniyorsak ona bakmalıyız. Geçici bir hevesle alıp sonrasında onu sokağa bırakamayız. Bıraktığımız takdirde bunun bir cezası var. Tabi bu yasa yerel yönetimler olarak bizlere de cezalar koyuyor. Bizler de yetkili kurumlar olarak sorumluluğumuzu yerine getirmediysek, sokakta zararlı olan, saldırgan hayvanları almıyorsak bizlere de kanunun yüklediği sorumluluklar var" diye konuştu.
TESİS BÜYÜTÜLECEK
Alper Taban, yeni yasayla beraber merkezin büyütülmesi adına çalışma yapıldığını da belirterek, "Bu merkez hayvanların tutulması için kurulmamıştı. Onların tedavisi ve rehabilitasyonu için kurulmuştu. Şimdi bu yasayla beraber daha da geliştirerek merkezimizi büyütmeyi hedefliyoruz. Merkezimiz halihazırda kedi, köpek, yavrulu hayvanlar, kuş türleri, at ve benzeri hayvanlar için ayrı ayrı bölümlere sahip. Yerden ısıtmalı, son derece modern bir tesis. Yasayla beraber rezerv alanımızda tesisimizi büyütme kararı aldık. Yeni yapılacak bölümde peyzaj alanları ve personele yönelik alanlarla beraber; 28 adet güvenlikli çift kapılı kafesler de bulunuyor. Her kafeste farklı sayıda hayvan barındırılabilecek. Tabi hem şu anki merkezimiz hem de yeni yapılacak alanlar vatandaşlarımıza da açık, gezilip görülebilecek alanlar. Şeffaflık ilkesini de burada işletmeye devam ediyoruz" açıklamalarında bulundu.
"EMEĞE SAYGISIZLIK ETMEYİN"
Başkan Taban, vatandaşların merkezi gezebildiğini ancak bunun art niyetli olarak da kullanıldığını dile getirerek, "Ancak bizim burada rahatsız olduğumuz, zaman zaman yaralı hayvanları kafeslerde çekip bunu sosyal medya gibi mecralarda farklı algılarla dolaşıma sokmak. Sanki burayı bir ölüm kampı gibi göstermek, burada bu kadar yapılan emeğe saygısızlık olarak görüyorum. Onlar bize Cenabı Allah'ın emaneti. Biz bu düşünceyle hareket ediyoruz" dedi.
Taban, bu vesileyle 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nün kutlu olmasını dilerken vatandaşları da merkezi gezmeye ve yapılan çalışmaları yerinde görmeye davet etti.
MİNİKLERDEN CAN DOSTLARA 4 EKİM ZİYARETİ
Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından birini Muğla’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi can dostlara en iyi hizmeti vermeye devam ediyor. İlk kabul, yavrulu anne bakım, karantina, muayene, ameliyathane, müşahede, kedi üniteleri ile açık-kapalı kafesler ile doğal yaşam park alanlarına sahip Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nde bugüne kadar 3 bin 370 can dost sahiplendirilirken 51 bin 744 can dost tedavi edildi ve 24 bin 518’de kısırlaştırma işlemi yapıldı.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi minikleri can dostlarla buluşturdu. Farklı okullardan Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Geçici Hayvan Bakımevi’ne gelen minik öğrencilere Büyükşehir Belediyesi personelleri eşlik ederek can dostların yaşam alanlarını, sağlıkları için yapılanları anlattı. Hayvan sevgisinin artması için miniklere sahiplendirmenin öneminden bahsedildi. Doğal yaşam alanlarına sahip Geçici Hayvan Bakımevi’ni açıldığı günden bugüne 27 bin 388 vatandaş ziyaret ederek can dostlarla buluşma fırsatı buldu ve onları sahiplendi.
Veteriner Hekim Merve Çamlı; “Bugüne kadar 3 bin 370 minik dostumuzu yeni sahipleri ile buluşturarak sahiplendirdik”
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Geçici Hayvan Bakımevi’ni ziyaret eden çocuklara can dostlarla ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimlerinden Merve Çamlı: “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında bakımevimize pek çok okul ziyaret gerçekleştirdi. Öğrencilere bugün hayvan besleme ve bakımı konusunda küçük bilgilendirmeler yaptık. Program sonunda da sokak hayvanlarıyla ilgili farkındalık oluşturmak için küçük paketler yaptığımız mamaları hediye ettik. Bakımevimizde bugüne kadar yaklaşık 52 bin hayvan tedavi ettik. Bunun yanı sıra 25 bine yakın hayvanımızı kısırlaştırdık ve yaklaşık 2 bin 100 hayvana cerrahi operasyon uyguladık. 3 bin 370 minik dostumuzu da yeni sahipleri ile buluşturarak sahiplendirdik” ifadelerini kullandı.
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Geçici Hayvan Bakımevi’ni ziyaret eden minik Canberk, “Sokaklarda olan hayvanları beslemeli ve onlara iyi davranmalıyız. Eğer kedi veya köpek istiyorsak hayvanları satın almamalı, sahiplenmeliyiz” dedi.
Geçici Hayvan Bakımevi’nde hayvanları ziyaret eden minik Larin, “Benim de Taci adından bir kedim var. Tüylerinin yumuşak olmasını çok seviyorum. Burada da bugün çok güzel kediler gördüm ve onları sevdim. Sokaklardaki kedileri ve köpekleri de evimizdeki hayvanlarımızdan ayırmamalıyız. Onlara da; mama, su ve sevgi vermeliyiz” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN ARAS; “DÜNYAYI VE YAŞAMI PAYLAŞTIĞIMIZ TÜM CANLARA GEREKLİ SAYGIYI GÖSTERELİM”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras yerel yönetimler olarak can dostların sağlığı, doğal yaşam alanları ve sahiplendirilmesi için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi ve 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeni ile sosyal medya hesabından şu notu paylaştı; “Muğla’da can dostlarımıza sağlıklı ve uygun şartlarda sağlamaya devam edeceğiz. Bugüne kadar 50 binden fazla can dostumuzun tedavisini, 25 binden fazlasının kısırlaştırılmasını sağladık. Ancak 3 bin can dostumuz yeni evine kavuşabildi. “Satın Alma Sahiplen” mottomuzla bu sayıyı arttırabileceğimizi, Muğla’nın daha fazla can dostun sorumluluğunu alabileceğini biliyorum. Öte yandan sadece sokakta yaşayan can dostlarımızı değil, ormanlarımızda, denizlerimizde yaşayan canlarımızı da koruyalım, dünyayı ve yaşamı paylaştığımız tüm canlara gerekli saygıyı gösterelim.”
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR'DEN 4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ'NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ
Gaziantep Kilis Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Meltem Peri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte, Gaziantep'in sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarının Türkiye'ye yön vermesi için yerel yönetim yetkililerini kente davet etti.
Peri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in öngörüsü sayesinde yıllar önce sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların başlatıldığını vurgulayarak, “Gaziantep'teki bu örnek modeli tüm belediyelerimizin örnek almasını istiyoruz. Şu an sokak hayvanları sorununu Gaziantep neredeyse yok denecek kadar az yaşıyor. Bu anlamda Başkan Fatma Şahin'e teşekkür ediyor ve örnek alınması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Gaziantep'teki sokak hayvanlarına yönelik, başta yemek atıklarını kedi ve köpek mamasına dönüştüren üretim tesisi olmak üzere, şehrin stratejik alanlarına kurulan 250 hayvan besleme noktası gibi örnek projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü için de Köpek Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde program düzenleyerek farkındalık oluşturdu.
Programa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Kilis Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Meltem Peri, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
“BU BARINAKTAKİ HAYVANLARIN HER BİRİ BİZİM CANIMIZ”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bu barınakta gördüğümüz hayvanların her biri bizim canımız. Onların bir canı var. Bu hayvanların da kendilerine ait yaşamları var. Hayvanlarımızı öldürmeyeceğiz. Hayvanlarımıza zarar vermeyeceğiz. Onları koruyacağız. İnsan sevdiğini korur. Her şey sevgi ile başlıyor. Önce birbirinizi seveceksiniz. Biz bu hayvanlara asla sokak kedisi, sokak köpeği dememeliyiz. Hepsi bizim. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak hayvan dostu bir şehir olmaya hazırız, kararlıyız” dedi.
“SOKAK HAYVANLARI KONUSUNDA BAŞKAN FATMA ŞAHİN ÖRNEK ALINMALI”
Gaziantep Kilis Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Meltem Peri ise bugün burada sadece 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bulunmadıklarını ifade ederek, “Yılın her günü, hayvanlarımızı korumaya yemin etmiş olan bir meslek mensubu; bir veteriner hekim olarak buradayım. Burada sokak hayvanları için yapılmış olan barınağımız, hayvanlarımızın ihtiyaçlarına karşılık veriyor. Burada hayvanlarımızı kısırlaştırarak, tedavi ve bakımlarını yapıyoruz. Daha sonra da onları kendi doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz ve sağlıklı bir şekilde barınmalarını sağlıyoruz. Gaziantep'teki bu örnek modeli tüm belediyelerimizin örnek almasını istiyoruz. Bu vesileyle de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e de öngörüsü sayesinde yıllar önceden sokak hayvanları mevzusunu çözmeye yönelik çalışma yaptığı için şu an sokak hayvanları sorununu Gaziantep neredeyse yok denecek kadar az yaşıyor. Bu anlamda Başkan Fatma Şahin'e teşekkür ediyor ve örnek alınması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“BU BARINAKTA SOKAK HAYVANLARIMIZ RAHAT”
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, kendisinin de iyi bir hayvansever olduğuna dikkati çekerek, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Köpek Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görüyorum ki sokak hayvanlarımıza çok iyi bakılıyor, rahat ettiriliyor” diye konuştu.