Yaşam

Profesör, çevre kirliliğine sıra dışı sanatla dikkat çekti!

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, çevre kirliliğine dikkat çekmek için sıra dışı bir sanat performansı sergiledi. Atık malzemelerle oluşturduğu korkuluk, çevreye duyarsızlık ve savurganlık temalarına dikkat çekti.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla sıra dışı bir sanat performansı gerçekleştirdi.

Prof. Kavukcu, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'nun öncülüğünde sürdürülen çöp ve atık yönetimi çalışmalarına katkı sağlamak için Dörtyol Meydanı'nda bir performans sergiledi.

Prof. Mehmet Kavukcu, izmarit, kâğıt, metal, naylon gibi atık malzemelerle oluşturduğu bir kütleyi, Dörtyol Meydanı'na taşıyarak, metal konstrüksiyonla yaptığı bir korkuluğun üzerine yerleştirdi. Böylece, çevre kirliliğini simgeleyen etkileyici bir yapı ortaya çıktı. Korkuluğa yerleştirilen atıklarla, izleyicilerde rahatsızlık uyandıran bir görüntü oluşturdu. Bu, aynı zamanda çevreye duyarsız davranmanın ve atıkları kontrolsüzce biriktirmenin doğaya verdiği zararları vurgulayan güçlü bir simge haline geldi.

Prof. Kavukcu, "Korkuluk, bir tür uyarıcı olarak, bize emanet edilen doğanın korunması gerektiği fikrini somutlaştırmaktadır" dedi. Atık malzemeleri bir araya getirerek oluşturduğu korkuluk, koruyucu rolünden çıkıp doğayı tehdit eden bir heyulaya dönüştü. Kavukcu, "Bir kent çöplüğü, her ne kadar ihtiyaçlar doğrultusunda oluşuyor olsa da çoğunlukla savurganlık üzerine kuruludur. Yaşadığımız mekanlar, sokaklar ve caddeler bizim çöp ve atık alanlarımız olmamalıdır" şeklinde konuştu.

Prof. Kavukcu, özellikle sokaklara düşüncesizce atılan izmaritlerin insan sağlığı ve doğa için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, bu tür alışkanlıklara karşı toplumu bilinçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Kavukcu, "Çalışmam, çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atan veya ciddi şekilde zarar verebilecek dikkatsiz ve sorumsuz atık üretim alışkanlıklarımıza dikkat çekmeyi amaçlamaktadır" diyerek, farkındalık yaratma amacını net bir şekilde ortaya koydu.