Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden emekli olan Erdoğan, 4 yıl önce camilerde ve Kur'an kurslarında hasar görmüş Kur'an-ı Kerim'leri kendi çabasıyla ciltleme sanatını öğrendi. Kur'an-ı Kerim'leri onarmaya başlayan Erdoğan, taleplerin artması üzerine Fırat Üniversitesi Akademi Camisi'nin müştemilatında atölye kurdu.
Erdoğan, cami ve Kur'an kurslarında bulunan, ayrıca dışarıdan gelen eskiyen ve yıpranmış Kur'an-ı Kerim'leri özenle onarıyor. Öte yandan Erdoğan, malzeme konusunda hayırseverlerden destek alarak bugüne kadar 4 yılda 1000'i aşkın Kur'an-ı Kerim'i restore etti.
MATBAANIN GELİŞMESİYLE BU SANATA RAĞBET AZALDI
Çocukluğundan beri onarım ve ciltleme işlerine meraklı olduğunu dile getiren Erdoğan, "Camilere gittiğimde yıpranmış Kur'an-ı Kerim'leri görüyordum. Matbaanın gelişmesiyle bu sanatı yapanların da azaldığını biliyordum. Bu nedenle bu sanatı araştırdım ve öğrendim. İlk başlarda evimde küçük bir atölye oluşturdum. Sonra Akademi Camisi'nin müştemilatına geldim. Kendi imkanlarım ve hayırseverlerin desteğiyle bu işi yürütüyorum. Cami ve Kuran kurslarındaki ile kişilerin getirdiği Kuran'ları kullanılabilecek hale getiriyorum. Kur'an-ı Kerim'lerin restore edilmesinin maliyetlerini hayırseverler karşılıyor, işçiliği gönüllü yapıyorum. Günde bir Kur'an ciltleyebiliyorum" diyor.
“KUR’AN-I KERİM’E HİZMET EDİYORUZ”
Emeklilik sonrası kendi emeğiyle öğrendiği Kur’an-ı Kerim’i onarmanın teknik olarak zor olmadığını ifade eden 53 yaşındaki Fatih Erdoğan, "Fakat sabır ve tahammül gerektiren bir iş. Kur'an-ı Kerim çok okuduğumuz için çok çabuk yıpranıyor. Bunun tekrar ciltlenebilmesi lazım. Yıpranma payı bırakılmayan Kur'anlarda tamir çok zor oluyor. Eğer o pay bırakılırsa 3-4 kez ciltlenebilir. 2020'de ciltleme işine başladım. Bu süre içinde 1000'i aşkın kitabı ciltledim ve tekrar okunur hale getirdim. Bu işle Kur'an-ı Kerim'e hizmet ediyoruz. Tamirini yaptığım Kur'an-ı Kerim'leri kardeşlerimiz alıp okuduğu zaman çok mutlu oluyorum. Benim için büyük bir sevinç oluyor." diyerek emeğinin taçlandığını dile getiriyor.