Bursa’ya 35 yıl önce göç eden Yunus Aktürk, inşaat sektöründe çalışıyordu. Evli ve 5 çocuk babası Aktürk,82 yaşında vefat eden babasının ardından ata toprağına geri dönmesiyle beraber 14 yıldır çalışmayan baba yadigarı asırlık su değirmeninin çarklarını onardı ve memleketinin hizmetine sundu.

Baba Yadigarı Su Değirmeninin Çarkları 14 Yıl Sonra Yeniden Dönmeye Başladı (1)

Mari'nin bal kabakları, depremzede kadınlarına hem iş hem de hayata yeniden tutunmalarına umut oldu Mari'nin bal kabakları, depremzede kadınlarına hem iş hem de hayata yeniden tutunmalarına umut oldu

YÖRE HALKI SANKİ YILLARCA BU ANI BEKLİYORDU

 35 yıldır gurbette çalıştım diyen Yunus Aktürk, şöyle devam ediyor; Köyüme dönme kararı alınca babamdan kalan su değirmenini yeniden hayata geçirdim. Yöre halkı sanki yıllarca bu değirmenin açılmasını bekliyormuş gibi büyük bir sevinç yaşadı. Artık halkın bin bir emek vererek hasat yaptığı buğday, arpa ve mısır gibi tahıllar bu değirmende öğütülecek.”

Baba Yadigarı Su Değirmeninin Çarkları 14 Yıl Sonra Yeniden Dönmeye Başladı (2)

Yunus Aktürk, asırlık su değirmeninin çarklarını onarıp hizmete sunduğu süreçte kendisine destek veren Hüsnü Aktürk ise "Babam bu değirmene çok değer verirdi. Abimle birlikte babamızdan kalan asırlık su değirmenini işler hale getirdik. Değirmende zaman güzel geçiyor. Burada yapılan un doğal ve sağlıklı olması nedeniyle büyük ilgi görüyor. Doğal bir şekilde suyla çalışan değirmenin teknolojiyle hiçbir bağlantısı yok. Un, tamamen geleneksel yöntemle yapılıyor" diyor.